Prof.Dr.

gun@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 56 62

Hakkında

Prof. Dr. Emin Gündoğar, ilk ve orta öğrenimini Adapazarı’nda tamamladıktan sonra 1977 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Fakültesi Genel Makine Mühendisliği Bölümüne girmiştir. 1982 yılında bu bölümden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği programında Yüksek Lisans eğitimi almıştır. Doktora öğrenimini 1990 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. 1993 yılında, İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçentliğe atanmıştır. 1994 yılında bir yıl süre ile Amerika Birleşik Devletleri California Eyaleti Stanford Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur 1998 yılında Yüksek Öğrenim Kurulu(YÖK)’ ndan, Üretim Planlama ve Stok Kontrol bilim dalında Doçent ünvanı almıştır. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Profesör’lüğe atanmıştır.

1995 yılından bu yana Adasoft A.Ş., Uyumsoft A.Ş.,  Avrupa Yazılım A.Ş (Ülker Grubu),  Kurumsal Yazılım LTD. gibi yazılım şirketlerinde  Tedarik Zinciri Yönetimi ve  Kurumsal Yönetim Sistemleri (ERP) Yazılım Danışmanlığı’nda bulunmuştur.   Betek A.Ş (Filli Boya), Viko Elektrik A.Ş., Elimsan  A.Ş., Orta Doğu Rulman Sanayi (ORS), Kayalar Armatür (KAS) A.Ş. Jutsan A.Ş., Bahçıvan Elektrik Motor A.Ş., Federal Elektrik A.Ş., Lucas Elektrik A.Ş., Başak Traktör A.Ş., Arma Filtre A.Ş., Kar Metal A.Ş. Noki Büro A.Ş. Yazar Makine İmalat A.Ş., Divan Mobilya A.Ş. Verona Tekstil A.Ş. Isılsan A.Ş., Aksan Makine A.Ş., Yılka Oto Elektronik A.Ş. gibi benzer kuruluşlarda, Tedarik Zinciri ve İmalat Yönetim sistemlerinin tasarımı, ERP sistemlerinin seçimi, kurulumu, uyarlaması ve yazılımı konularında birçok projede çalışmış ve danışmanlık yapmıştır.

Prof. Dr. Emin Gündoğar akademik hayatı boyunca çok sayıda Doktora ve Yüksek Lisans Tezi yönetmiş ve birçok DPT, TÜBİTAK ve Bilimsel Araştırma Projelerinde, proje yöneticiliği yapmıştır.  2010 yılında Sakarya Teknokent’te kurduğu şirketi vasıtasıyla sanayi kuruluşlarında İşletme Yönetim (ERP) sistemleri kurulum ve yazılım projelerinde çalışmıştır.

Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi, Üretim Planlama ve Kontrol, Yönetimde Simülasyon Uygulamaları, Maliyet Yönetimi, Stratejik Kurumsal Performans Yönetimi ve ERP Sistemleri konularında birçok SCI makale ve bildiri sahibi olan Yazar, MMO Makine Mühendisleri Odası), SCS Society of Computer Simulation), TBD (Türk Bilişim Derneği), YAD (Yöneylem Araştırması Derneği)  üyesidir.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lisans İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 1982